'Amazon wil met zeppelin pakketjes gaan bezorgen'

03.01.2017 | Branchenieuws | 853 keer bekeken
'Amazon wil met zeppelin pakketjes gaan bezorgen'

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon heeft een patent ontvangen op vliegende distributiecentra. De distributiecentra zouden gebruikt worden om pakketjes met drones te laten bezorgen. 

De informatie over het patent werd op Twitter verspreid door een werknemer van CB Insights. Te zien is dat Amazon zeppelins wil gebruiken als distributiecentra, zodat drones makkelijker gebruikt kunnen worden. 

De zeppelin wordt ook gebruikt als grote opslagkamer voor grote evenementen waar grote vraag is naar een bepaald product. Amazon noemt als voorbeeld een voetbalwedstrijd. Als er vraag is naar bepaalde voedselproducten of kleding, zou de zeppelin deze kunnen opslaan zodat er aan de vraag kan worden voldaan. Ook kan de zeppelin gebruikt worden voor reclamedoeleinden. 

Afbeelding uit Amazon-patent

Nog onbekend wanneer eerste drones gaan vliegen
In feite is de zeppelin een speciale shuttle die gebruikt wordt als distributiecentrum om met bezorgdrones pakketjes te leveren. 

Het Amerikaanse bedrijf heeft nog niet gereageerd op de vondst van het patent. Onlangs demonstreerde Amazon in een video al hoe bezorgdrones vanuit 'normale' distributiecentra kunnen vliegen en pakketjes bezorgen. Het is algemeen bekend dat Amazon al jaren aan bezorgdrones werkt. Het is nog niet bekend wanneer de eerste drones ook echt gebruikt gaan worden om mee te bezorgen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren