Amerikaan daagt Leffe voor de rechter wegens 'onterechte authentieke uitstraling'

12.04.2016 | Branchenieuws | 471 keer bekeken
Amerikaan daagt Leffe voor de rechter wegens 'onterechte authentieke uitstraling'

Bierconcern Anheuser-Busch InBev is door de Amerikaan Henry Vasquez uit Miami aangeklaagd omdat de verpakking van zijn biermerk Leffe misleidend zou zijn. Het bier wordt in een Amerikaanse fabriek gebrouwen en niet in een Belgisch klooster, zoals de verpakking doet vermoeden, zo is de aanklacht.

Anheuser-Busch InBev draait de klant een rad voor ogen wanneer ze Leffe aanprijzen als een kwaliteitsproduct dat "voor het eerst werd gebrouwen en geperfectioneerd door Belgische monniken in 1240", en dat die kwaliteit wordt gehandhaafd "door 750 jaar Belgische traditie". Leffe wordt gebrouwen in Leuven, in dezelfde brouwerij als Stella Artois die een capaciteit van 9 miljoen hectoliter per jaar heeft. 

Schadevergoeding
Met de rechtszaak wil Vasquez de deur openzetten voor een collectieve aanklacht door consumenten over heel de VS die de voorbije vier jaar Leffe hebben gekocht. Hij hoopt op een schadevergoeding en een formele verklaring van Anheuser-Busch InBev dat Leffe niet in een abdij door monniken wordt gebrouwen.

Vasquez diende zijn aanklacht in bij dezelfde federale rechtbank in Miami waar Anheuser-Busch InBev vorig jaar een akkoord bereikte waarbij het drinkers van Beck's bier meer dan 20 miljoen dollar uitbetaalde nadat die consumenten stelden dat het bedrijf het bier als Duits aanprijst terwijl het in werkelijkheid in de Amerikaanse stad Saint Louis werd geproduceerd.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren