'Amerikaanse fastfood verpakkingen bevatten gevaarlijke stoffen'

02.02.2017 | Branchenieuws | 763 keer bekeken
'Amerikaanse fastfood verpakkingen bevatten gevaarlijke stoffen'

Uit een studie, die gepubliceerd is in het Amerikaanse vakblad Environmental Science and Technology, blijkt dat er gevaarlijke stoffen in Amerikaanse papieren fastfood-verpakkingen zitten. Er zijn in hamburgerdoosjes en frietbakjes fluorverbindingen aangetroffen. 

Deze fluorverbindingen zijn er al eerder in verband gebracht met kanker, immunotoxiciteit, schildklieraandoeningen en andere gezondheidsproblemen. De onderzoekers stellen dat de stof door de verpakking in het voedsel terecht kan komen.

Er werden ruim 400 verpakkingen onderzocht van verschillende fastfoodrestaurants in Amerika. Toen de onderzoekers de verpakking gingen onderzoeken kwamen zij erachter dat de verpakking fluorinedeeltjes bevat. Doormiddel van spectroscopie kon gemeten worden hoeveel fluorinedeeltjes het precies waren. De verpakking van burger- en broodwikkels bevat 38% van deze chemische stof. In papieren frietbakjes werd minder stof aangetroffen. Daar bleek de verpakking 20% van deze chemische stof te bevatten. 

Graham Peaslee, professor aan de universiteit van Notre Dame, die de verpakkingen onderzocht vindt dat nu bij de fastfoodbedrijven een alarmbel moet gaan rinkelen. "De stof kan zo terechtkomen in de bloedbaan en zich daar vervolgens ophopen. Ze blijven ook relatief lang in het lichaam aanwezig omdat ze niet worden afgebroken."

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren