Augmented Reality biedt consument meer mogelijkheden

04.01.2017 | Branchenieuws | 642 keer bekeken
Augmented Reality biedt consument meer mogelijkheden

Twee Finse bedrijven die werken met 'Internet of Things' hebben met succes een applicatie gedemonstreerd voor Augmented Reality (AR). Sovelto Corp gebruikte een Hololens, een draagbaar AR-apparaat van Microsoft, om unieke en dynamische QR-codes te scannen. Met AR kan de gebruiker toegang krijgen tot productinformatie, zoals herkomst, voeding, de vervaldatum en informatie over recycling.

De demonstratie liet zien dat het mogelijk is dat AR-apparaten optisch leesbare unieke codes van producten in de omgeving kunnen scannen. De codes werden gegenereerd door Magic add., die Blockchain technologie gebruikt voor code authenticatie en beveiliging van gegevens.

Op korte termijn, kan de gebruiker toegang krijgen tot productinformatie, zoals herkomst, voeding, de vervaldatum en informatie over recycling. In de toekomst, als de draagbare AR meer gebruikt gaat worden en bedrijven ook software maken die de AR-apparaturen kunnen lezen, kunnen de consumenten op een hele andere manier gaan shoppen.

"Unique codes en AR hebben de potentie om het gevoel van winkelen tot werkelijkheid te generen”, zei Magic Add chief executive, Samuli Manninen.

Het kan routes aangeven een winkel op basis van in een ingestelde boodschappenlijstje. Tevens kunnen gebruikers producten rechtstreeks kopen door de verpakking te scannen. AR kan ik ook in de keuken een meerwaarde bieden. Zo kan de AR, op basis van wat je gekocht hebt een recept verzinnen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren