Augmented reality: iets voor uw bedrijf?

11.06.2014 | Branchenieuws | 1821 keer bekeken

Augmented Reality is een speciale technologie die digitale informatie en media in de echte wereld kan omzetten naar 3D-modellen. Augmented reality maakt het dus mogelijk om virtueel producten te zien op een smartphone, tablet, PC of speciale virtuele brillen zoals de Google Glass.

In Nederland komt op de Universiteit van Tilburg het eerste virtual reality onderzoekslaboratorium. In dit unieke centrum kunnen zeer uiteenlopende situaties nagebootst worden zodat onderzoekers meer inzicht kunnen krijgen in het gedrag van consumenten. Hoewel het nu nog toekomstmuziek is, is het duidelijk dat het met die inzichten uit het lab mogelijk wordt om het ontwerp van uw verpakking beter af te stemmen op de consument.

Juist in de verpakkingsbranche kan augmented reality een onderscheidende factor zijn om uw bedrijf in de kaart te spelen.

Hoe werkt het?

Als eerste heeft u een goed ontwerp nodig van uw verpakking dat is gemaakt in een speciaal 3D software-programma. Voorbeelden van deze programma’s zijn 3Ds Max, Sketchup, Maya, SolidWorks en Cinema 4D. Zodra u het ontwerp heeft geüpload kunt u het inladen in een Augmented Reality app. Inmiddels zijn er veel verschillende apps op basis van Augmented Reality. Een voorbeeld is de app “Augment”.

U ziet dat Augmented Reality veel mogelijkheden biedt om uw verpakkingen en producten effectief aan de man te brengen. Daarnaast kun u tekst en beeld makkelijker met elkaar integreren. Zo is het mogelijk om papier te laten printen met een speciale, onzichtbare code. Als de code gescand wordt door een mobile device wordt die informatie omgezet tot een 3D model, aangevuld met spraak, beelden of foto’s.

Dat betekent dat Augmented Reality niet alleen handig is als het gaat om het virtueel bekijken van verpakkingsontwerpen of producten. Augmented Reality kan ook gebruikt worden om complete verpakkingsmachines in te laden, zodat deze gecheckt kunnen worden op hun haalbaarheid en competenties. Daarnaast kunt u uw verpakkingsmachine gemakkelijk digitaal te laten zien aan de klant. Hierdoor is een tijdrovend bezoek aan een leverancier niet meer vanzelfsprekend en hoeven er minder prototypes van een bepaalde machine te worden gemaakt. De app kan dus kosten en tijd besparen.

Benieuwd of het iets voor uw bedrijf is? Met de “Augment” app kunt het u 14 dagen gratis uitproberen! Let wel op: uw ontwerpen staan automatisch op een publieke server. Om uw ontwerpen privé te houden zult u toch echt moeten betalen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren