'Autorijden op wegen van gerecycled plastic​'

03.03.2017 | Branchenieuws | 958 keer bekeken
'Autorijden op wegen van gerecycled plastic​'

VokerWessels, een onderneming van KWE, heeft plannen om wegen te maken van gerecycled plastic. Inmiddels zijn er gesprekken met Wavin en Total om te kijken hoe dit te realiseren is. Initiatiefnemers Anne Koudstaal en Simon Jorritsma bedachten de PlasticRoad al in 2015. 

De PlasticRoad wordt gemaakt van gerecycled plastic afval, dat wordt omgezet in lichtgewicht elementen. Deze elementen worden hol zodat er ook kabels en leidingen in verwerkt kunnen worden. De weg is ook geschikt voor waterberging. De elementen zijn tevens ook recyclebaar. Dit komt weer ten goede aan de circulaire economie

Ongevoelig voor corrosie en weersinvloeden
Koudstaal en Jorritsma schrijven op hun website dat de PlasticRoad vrijwel onderhoudsvrij product is. Het wegdek is tevens ongevoelig voor corrosie en weersinvloeden. "Zo kan het met gemak temperaturen van -40 tot +80 graden celcius aan en is het veel beter bestand tegen chemische aantastingen. De inschatting is dat de levensduur van wegen verdrievoudigd kan worden. Dit betekent minder en korter onderhoud aan wegen, dus minder tot geen files en/of omleidingen voor automobilisten", aldus Koudstaal en Jorritsma.

Er wordt verwacht dat het eerste prototype eind dit jaar klaar zal zijn.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren