Avantium betreedt Japanse markt met flinterdun bioplastic

07.09.2016 | Branchenieuws | 612 keer bekeken
Avantium betreedt Japanse markt met flinterdun bioplastic

Het Nederlandse biochemische kennisbedrijf Avantium gaat een samenwerking aan met het Japanse chemiebedrijf Toyobo. Samen hebben de bedrijven een folie ontwikkeld op basis van het bioplastic van Avantium.

Het folie, dat slechts 10 micrometer dik is, kan volgens het bedrijf gebruikt worden in voedsel en medische verpakkingen.

Avantium is gespecialiseerd in de productie van Pef, een biobased alternatief voor PET. Het folie van dit materiaal laat tot tien keer minder zuurstof door dat PET, waardoor het een betere barriere is tegen waterdamp. Met Pef kan de houdbaarheid van bederfelijke producten, zoals vlees, vis, zuivelproducten en pizza’s, worden verlengd

Samen met Toyobo verwacht Avantium een markt voor het product te kunnen ontwikkelen in Azië. Beide partijen werken samen aan de verbetering van het polymerisatieproces. Toyobo maakt al Pef van ethyleenglycol en de chemische bouwsteen FDCA, die wordt geleverd door Avantium.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren