Avantium en BASF bouwen fabriek voor productie afbreekbaar bioplastic

13.10.2016 | Branchenieuws | 646 keer bekeken
Avantium en BASF bouwen fabriek voor productie afbreekbaar bioplastic

Het bedrijf Avantium, een spin-off van Shell, en het chemieconcern BASF bouwen samen een fabriek dat afbreekbaar bioplastic gaat produceren. De fabriek gaat enkele honderden miljoenen kosten en krijgt een plek in Antwerpen. Dat meldt de Telegraaf.

Het bioplastic dat wordt geproduceerd, is gebaseerd op suikervormen uit de biomassa. Twee jaar geleden investeerde Coca-Cola al 36 miljoen euro in het plan van Avantium om groenere verpakkingen te kunnen maken. Avantium en BASF willen jaarlijks 50.000 ton gaan produceren. Waar voor PET-flessen ruwe olie werd gebruikt, vormen PEF-korrels de basis voor het afbreekbare plastic. De flessen die de twee bedrijven willen maken, zijn volledig recyclebaar.

Volgens Avantium directeur Tom van Aken heeft het bedrijf veel mogelijkheden. Hij verwacht dat de productie van FDCA en PEF kan worden uitgebreid tot wereldschaal. Daarvoor heeft het bedrijf wel meerdere investeringen nodig. De geruchten gaan dat Avantium op termijn naar de beurs wil, maar die berichten worden nog niet bevestigd. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Nynke A
    24.10.2016 - 09:20 uur | Nynke A

    Naar mijn weten is PEF niet biologisch afbreekbaar.