Avantium haalt 20 miljoen op voor ontwikkeling bioplastic

21.04.2016 | Branchenieuws | 665 keer bekeken
Avantium haalt 20 miljoen op voor ontwikkeling bioplastic

Avantium heeft €20 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Met de bijdrage wil het Nederlandse biochemiebedrijf met chemieconcern BASF een nieuwe fabriek bouwen in de Antwerpse haven voor de productie van bioplastic.

De financieringsronde van Avantium wordt geleid door investeringsmaatschappij Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) dat € 10 miljoen financierde. De overige helft is afkomstig van aandeelhouders (€ 5 miljoen) en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM).

PEF
BASF en Avantium kondigden vorige maand aan dat ze de intentie hebben om een joint venture op te richten voor de productie en commercialisering van furaandicarbonzuur (FDCA). FDCA is een nieuwe molecule, en de voornaamste bouwsteen voor polyethyleenfuranoaat (PEF).

Avantium en BASF hebben hooggespannen verwachtingen over de toekomst van hun bioplastic. Dat heeft alles te maken met de interesse van niet-alcoholische drankenconcerns, zoals Coca-Cola en Danone. Zo maakt Coca-Cola zich al enkele jaren sterk om tegen 2020 alleen nog 100 procent plantengebaseerde plasticflessen te gebruiken.

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren