Bekijk hier alle beursjournaals van de Empack 2016!

14.04.2016 | Beursnieuws | 1088 keer bekeken
Bekijk hier alle beursjournaals van de Empack 2016!

Het kan u niet ontgaan zijn: de afgelopen drie dagen vond in de Jaarbeurs de Empack 2016 plaats. Meer dan 400 exposanten, 55 boeiende seminars en een geweldig bezoekersaantal. Een enorme beurs, die u bijna onmogelijk helemaal gezien kan hebben. Om die reden maakte VerpakkingsProfs de afgelopen drie dagen een beursjournaal. 

Dag 1
De eerste dag focusten we ons op het thema biobased, dat uitgebreid aan bod kwam in de verschillende stands. We spraken met Caroli Buitenhuis, biobased packaging expert over de grootste fabels rondom dit onderwerp, praatte met Marco Jansen van Braskem over de valkuilen die er nog zijn om biobased te laten groeien en tekenden het verhaal op van Kees Sietsma, die liet zien dat er ook in de apparatuur van de verpakkingsbranche grote stappen te behalen vallen als het gaat om duurzaam gebruik.

Dag 2
Op de tweede dag doken we in de verpakkingen rondom e-commerce. meer dan 90 procent van de Nederlanders weet zijn weg naar de webwinkel te vinden. De schatting is dat eind 2016 zo'n 18 miljard in de e-commercebranche omgaat, met alle gevolgen van dien. Karton wordt massaal gebruikt en te grote verpakkingen zijn een bron van ergernis bij consumenten. Maar hoe kan het anders? Wij vroegen het onze experts: Bas van Steenoven van Neopost, Margreeth Pape van Thuiswinkel.org en Albert-Jan Musch van Bunzl.

Dag 3
Een onderwerp dat eigenlijk al zo oud is als de weg naar Rome in de verpakkingsbranche: label en print. Iedere verpakking krijgt ermee te maken, maar hoe zorg je ervoor dat consumenten juist geïnteresseerd zijn in jouw product? Hoogleraar Roland ten Klooster (UTwente) legde het uit in een sessie van het VerpakkingsProfstheater, maar vertelt het voor de camera in het kort. Ook de opkomst van digitale druktechnieken kwam aan bod tijdens verschillende sessies. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar de markt blijft achter. Heeft de digitale druktechniek het in zich om alle andere technieken te vervangen?

Ten slotte de trends: wat moet een beurs zonder? Wij vroegen verschillende bedrijven om zich kort en krachtig hard te maken voor een trend waar zij voor het komende jaar in geloven.

Empack 2016 in Utrecht gemist? Op 21 en 22 september vindt de Empack Brussel plaats. VerpakkingsProfs neemt de seminars omtrent e-commerce onder haar hoede, bekijk hier meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren