Beter Leven-keurmerk ook voor milieuvriendelijke producten

12.12.2016 | Branchenieuws | 304 keer bekeken
Beter Leven-keurmerk ook voor milieuvriendelijke producten

Het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming moet naast dierenwelzijn ook aantonen of een product milieuvriendelijk is geproduceerd. Daarvoor pleit De Partij van de Arbeid (PvdA).

De PvdA gaat tijdens de begroting Natuur en Milieu een motie indienen voor de steun van het kabinet voor een uitbreiding van het Beter Leven-keurmerk.

De PvdA wil dat het keurmerk ook laat zien of een product duurzaam geproduceerd is. Zij vinden dat het nu niet altijd goed samen gaat. Rien van der Velde, Tweede Kamerlid voor de PvdA, noemt het voorbeeld van eieren die een keurmerk dragen: "kippen die eieren gelegd hebben en een beter leven hadden, zijn niet per definitie goed voor het milieu."

Duurzame zuivel
De PvdA vindt dat als het keurmerk wordt uitgebreid daar verandering in kan komen. Volgens Van der Velde zijn er al plannen van de initiatiefnemers van het keurmerk, Natuur & Milieu en de Dierenbescherming, voor een dergelijke uitbreiding. “We willen dat het kabinet daarbij helpt. Zo kan de consument direct zien of het product in zijn winkelmandje goed is voor dier én omgeving", zegt Van der Velde tegen FoodClicks.

De PvdA wil dat het keurmerk ook gaat gelden voor zuivelproducten. Zo’n keurmerk moet ervoor zorgen dat de keuze voor duurzaam geproduceerde zuivel makkelijker wordt.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren