Bijna volledig hernieuwbare verpakking voor Tetra Pak

07.12.2016 | Branchenieuws | 562 keer bekeken
Bijna volledig hernieuwbare verpakking voor Tetra Pak

Tetra Pak brengt voor het eerst in de wereld een aseptische kartonnen drankverpakking op de markt. Deze verpakking krijgt ook nog eens de hoogste Vinçotte certificering. Tetra Pak ontvangt de certificering van vier sterren, die internationaal hoge ogen gooit, omdat de nieuwe verpakking voor 80% hernieuwbaar is. 

Deze 80% hernieuwbare verpakking is gemaakt uit ‘bio-based’ plastic folie en dop die komt van suikerriet. De andere 20% van de verpakking is nog gemaakt van karton. Een verpakking moet minimaal 80% hernieuwbaar zijn om in aanmerking te komen voor de vier sterren certificaat van het Belgische accreditatiebureau Vinçotte. Niet alleen Vincotte onderzocht de nieuwe verpakking van Tetra Pak. Ook het Zweedse IVL Swedish Environmental Research Institute onderzocht de verpakking door middel van een Life Cycle Analysis en kwam tot de conclusie dat de nieuwe verpakking een 17% lagere CO2-voetafdruk heeft dan een standaard verpakking. 

Lees ook: Tetra Pak: Hernieuwbare verpakkingen zijn de toekomst

Philippe Dewolfs, President van de Certificerings Committee van Vinçotte zegt dat de hernieuwbare materialen natuurlijke hulpbronnen zijn en dat die na verloop van tijd kunnen worden aangevuld. “Een toenemend gebruik van hernieuwbare materialen speelt een steeds belangrijkere rol bij het verminderen van grondstoffenschaarste en klimaatverandering. Tot nu toe is dit de enige aseptische kartonnen drankverpakking die we hebben gecertificeerd en het voldeed aan een vier-sterren certificaat.”

Charles Brand, Executive Vice President, Product Management en Commercial Operations bij Tetra Pak zegt dat Tetra Pak de consumenten wil helpen om iets voor de planeet terug te doen.  “De certificering van Vinçotte biedt onze klanten een manier om dat met consumenten te delen en helpt hen zich te onderscheiden. Ons uiteindelijke doel is om al onze verpakkingen te maken met alleen verantwoord beheerde, hernieuwbare materialen."

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren