Bio4Pack wint derde prijs UK Packaging Award met duurzame coffeecups

31.10.2016 | Branchenieuws | 300 keer bekeken
Bio4Pack wint derde prijs UK Packaging Award met duurzame coffeecups

Bio4Pack won afgelopen weekend de derde prijs bij de UK Packaging Award. De composteerbare en sutainable coffeecups, die Bio4Pack samen met Futamura en ATI heeft ontwikkeld, waren genomineerd in de categorie Resource Efficient Pack of the Year.

De coffeecups waren genomineerd vanwege de unieke eigenschappen. Ze hebben volgens Bio4Pack een ecologisch én een economisch voordeel ten opzichte van traditionele cups. “Door de barrière-eigenschappen van de cups is het niet nodig om een cup individueel te verpakken. Daarnaast zijn de gebruikte grondstoffen voor de cup en de Natureflex film vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen en composteerbaar conform EN 13432. De verpakkingen mogen na gebruik dus in de groene afvalbak worden weggeworpen.”

Bio4Pack heeft meer producten die duurzaam zijn, bijvoorbeeld deze sustainable chipsverpakking. Deze producten zijn gemaakt van PLA (plylactic acid), een materiaal dat wordt vervaardigd uit zetmeel. PLA is smaakloos en hittebestendig tot 40 graden Celsius. Het kan worden verwerkt in vele verschillende vormen en formaten, inclusief film. PLA is zowel cradle-to-cradle als ISCC gecertificeerd; de grondstof (maïs) wordt op een sustainable wijze verbouwd. Het blijkt een goede basis voor het verpakken van groente en fruit, maar ook van vlees.

De award ging naar de Nestlé-Cappuccino Sachets die door Cepac zijn ontwikkeld. De coffeecups van Bio4Pack zijn tevens genomineerd voor de Gouden Noot 2016. Op 2 november wordt de winnaar van deze prijs bekend gemaakt. 

Nestlé.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren