Bioplastic beker op festival is muntje voor volgende editie

25.08.2016 | Branchenieuws | 583 keer bekeken
Bioplastic beker op festival is muntje voor volgende editie

Festivals staan niet bekend om hun duurzame aspecten. Toch starten steeds meer initiatieven om bijvoorbeeld hun afval te verminderen. Zo ook het jaarlijks Noorderzon in Groningen, dat bioplastic drinkbeker introduceert die het jaar daarop gebruikt kunnen worden tot drankmuntjes.

Verwacht wordt dat er zo'n 500.000 bekers tijdens het festival verzameld en gerecycled kunnen worden. Ook consumenten worden hierbij inzet: wie 50 bekers inlevert, krijgt een consumptiemunt. In België worden de bekers gerecycled, waarna ze gebruikt kunnen worden voor festivalmuntjes.

“Het materiaal is goed tot compost en biogas te verwerken. In veel opzichten is recycling echter een (nog) veel duurzamere optie.”, aldus het festival. “Normaliter belandden de bioplastic bekers in de verbrandingsoven of in een composteer installatie. Bij recycling blijft de grondstof behouden en de kringloop gesloten.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren