Bladgroente groeit verder in verpakking

09.11.2016 | Branchenieuws | 438 keer bekeken
Bladgroente groeit verder in verpakking

Het Nederlandse bedrijf ViVi Verte heeft een teeltsysteem ontwikkeld waardoor bladgroenten in innovatieve verpakkingen verder kunnen groeien. Volgens ViVi Verte hoeft geen persoon tijdens de productie het product nog aan te raken. Het kweekkastje controleert alle niveaus ‘s van het vocht tot kooldioxide en mineralen. 

Het kweekkastje, ook wel 'Greenhouse in a bag' genoemd, kan een gewas worden geteeld zonder afhankelijk te zijn van het klimaat waar het zich bevindt en wordt een kweker overbodig. Op de site van ViVi is te lezen dat het systeem werkt merkt LED-licht voor de teelt. ’’De verpakking van het product vormt het ’’het kloppend hart’’ van het systeem. Het product groeit vanaf het moment als dat in de eindverpakking zit. Door de gecontroleerde omgeving is het risico op infecties en andere belemmerende factoren minimaal.’’ Door de dichte verpakking is er weinig mest en water nodig en is ongedierte bestrijding overbodig.

Onlangs won ViVi Verte tijdens de Innovation Award 2016 in de categorie ‘Smart Industry’ de eerste prijs voor hun nieuw bedachte verpakking. 

Bron foto: Innovation awards

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren