BNO Packaging Talent Awards komen eraan

27.05.2014 | Branchenieuws | 1027 keer bekeken

Dit jaar vindt de eerste editie plaats van de BNO Packaging Talent Award plaats. Deze designprijs voor ontwerptalent komt van de top van de Nederlandse packaging designbureaus binnen de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). De prijs is gelanceerd om verpakkingsontwerp onder de aandacht te brengen bij studenten, jonge ontwerpers en marketeers.
 
Kasper Looije, strateeg bij Millford en een van de initiatiefnemers: “Er loopt zoveel creatief talent rond dat niet bekend is met packaging design. Met deze prijs willen we hen kennis laten maken met dit uitdagende vak.” Frank Nas, Managing Director Design Bridge, benadrukt die behoefte: “Ondanks alle bestaande creatieve prijzenfestivals was er in Nederland nog geen platform voor verpakkingsontwerptalent. Met deze prijs spelen we in op een duidelijke wens vanuit de packaging designbureaus om onze discipline nog duidelijker onder de aandacht te brengen bij studenten en opleidingen.”
 
Uitdaging uit de praktijk van food en non-food
Studenten en jonge ontwerpers uit de creatieve sector worden uitgedaagd om een concept te ontwikkelen voor een opdrachtgever uit de praktijk. Daarbij kunnen zij kiezen uit een briefing voor de ver­pakking van een product uit de food- en de non-foodsector.
 
Het ingezonden werk wordt beoordeeld door een vakkundige jury van creatieven en marketeers. De winnende ontwerpen worden beloond met een onderscheiding en een geldbedrag. En de winnaars staan een jaar lang te boek als de belofte van een jonge generatie packaging designtalent.
 
Jonge ontwerpers enthousiasmeren over packaging
Madeleine van Lennep, directeur BNO, wijst op het belang de aanstormende generatie designers te interesseren voor verpakkingsontwerp: “Packaging is een wezenlijke, alomtegenwoordige discipline binnen het ontwerpvak. De discipline komt desondanks nog niet aan de orde binnen het ontwerponderwijs in Nederland. Dat is een enorme gemiste kans, principieel en bekeken vanuit werkgelegenheid. Packaging designbureaus  zijn gedwongen hun ontwerpers van elders te halen. Met de BNO Packaging Talent Award willen we de studenten wijzen op alle creatieve, uitdagende aspecten van verpakkings­ontwerp, maar ook de opleidingen doordringen van het belang van dit vakgebied.”
 
Alle informatie over de awards is te vinden op bno.nl/packagingtalent. Tot 12 mei konden deelnemers hun ideeën insturen. De prijsuitreiking staat gepland op 24 juni 2014.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren