Canadese supermarkt onder vuur door gepelde en opnieuw verpakte avocado

20.04.2016 | Branchenieuws | 767 keer bekeken
Canadese supermarkt onder vuur door gepelde en opnieuw verpakte avocado

Het mooie aan sommige producten is dat ze een natuurlijke verpakking hebben. Een Canadese supermarkt is onder vuur komen te liggen nadat ze deze natuurlijke verpakking van een avocado verwijderde en er een plastic verpakking voor in de plaats maakten.

Een verbaasde consument maakte de foto hierboven, die zich al snel via Twitter onder hashtag #Avocadogate verspreidde. "Avocado's hebben hun eigen perfect composteerbare verpakking, waarom zou je die vervangen door een van plastic en karton?" vraagt de maakster van de foto zich af. "Het is niet alleen vreemd, maar ook doodzonde en ik ben erg benieuwd naar de reden van de supermarkt Sobeys om dit zo aan te pakken."

De reactie van de Canadese supermarkt kwam via Facebook. "Deze verpakking is speciaal ontwikkeld voor mensen die nog niet zo bekend zijn met het product avocado en voor meer gemak. Het product spreekt op deze manier minder tot de verbeelding, en de verpakking die er omheen zit biedt nog steeds bescherming," aldus een medewerker van de supermarktketen. 

Sinaasappel
Het is niet de eerste keer dat vruchten van hun natuurlijke schil worden ontdaan, om vervolgens een plastic verpakking aangemeten te krijgen. Onderstaande foto werd gemaakt in een Amerikaanse supermarkt, met het ironische onderschrift: 'Zouden sinaasappelen maar een verpakking van zichzelf hebben, zodat we niet zoveel plastic zouden hoeven te verspillen'.

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren