Champagnemerk gebruikt eigen druivenschil in verpakking

08.12.2015 | Branchenieuws | 540 keer bekeken

De Franse champagnemaker Veuve Clicquot stapt van aardappelzetmeel over naar druivenschillen als grondstof voor zijn nieuwe champagneverpakking. Hiermee vermindert de producent zijn eigen afvalproductie.

De Naturally Cliquot 3, zoals de nieuwe verpakking heet, is gemaakt van water, natuurlijke vezels en druivenschillen. De druivenschillen zijn een bijproduct van het productieproces van de champagne van Veuve Clicquot. Hierdoor weet de producent zijn eigen hoeveelheid afval te reduceren.

Om de druivenschillen om te zetten in papier, gebruikt de champagnemaker de resten die overblijven na het persen van de druiven. Deze resten worden geplet en omgezet in fijn poeder. Door aan dit poeder water toe te voegen, ontstaat een pasta. In combinatie met natuurlijke vezels vormt deze pasta uiteindelijk papier.

Volgens het Italiaanse bedrijf Favini, dat het papier voor de verpakkingen levert, bevatten druivenschillen een hoge dosis cellulose en lignine. Dat zorgt ervoor dat de cellulosevezels zich tijdens de papierproductie goed aan elkaar hechten.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren