Coating in shampoofles gaat verspilling tegen

30.06.2016 | Branchenieuws | 547 keer bekeken
Coating in shampoofles gaat verspilling tegen

Niet alleen voedselverpakkingen kampen met verspilling, ook verzorgingsproducten hebben problemen met de laatste restjes. Als het aan Bharat Bhushan, onderzoeker van de Ohio State University ligt, is dat binnenkort verleden tijd voor shampooflessen.

Met een coating die in de fles wordt aangebracht, glijdt de shampoo binnenkort tot de laatste druppel uit de fles. Het voornaamste probleem momenteel is de extreem lage oppervlaktespanning, waardoor moleculen van de shampoo aan de plastic fles blijven plakken.

Laag
Bharat Bhushan, van de Ohio State University, heeft nu een coating bedacht die tussen de fles en de shampoo komt te zitten. Doordat deze ruw is, hecht de shampoo zich beter aan elkaar en vloeit er dus makkelijker uit. 

De oplossing lijkt simpel en voor de hand liggend, maar de uitvoering blijkt een stuk ingewikkelder. Vooral financieel zijn er problemen: de productie moet zo simpel en goedkoop mogelijk. Het onderzoek is nu uitgevoerd voor Procter en Gamble, dat onder andere verantwoordelijk is voor de productie van shampoomerk Pantene. Voor dit merk worden per maand miljarden plastic flessen over de hele wereld geproduceerd. Geen wonder dus dat er op geld gelet wordt. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren