Coca-Cola haalt alle gewone 'Sprite' uit de supermarkt

13.03.2017 | Branchenieuws | 669 keer bekeken
Coca-Cola haalt alle gewone 'Sprite' uit de supermarkt

In alle supermarkten van Nederland wordt de suikerhoudende variant van Sprite uit de schappen verwijderd. De suikervrije Sprite Zero gaat dan door het leven als gewoon Sprite. Nederland is het eerste land in de wereld waar Sprite Zero de gewone Sprite vervangt.

Een woordvoerder van Coca-Cola, waar Sprite onder valt, zegt dat Coca-Cola voor Nederland heeft gekozen omdat de markt relatief klein is en daarom ideaal om hier de frisdranken direct te vervangen. Uit onderzoek is gebleken dat de twee frisdranken nauwelijks van smaak verschillen. "Deze versie was volgens testen net zo lekker als het origineel", zegt de woordvoerder.

Van 92 naar nul kilocalorieën
In een blikje Sprite zitten 92 kilocalorieën, terwijl Sprite Zero nul kilocalorieën bevat. Coca-Cola heeft eerder al aangegeven het aantal calorieën in zijn producten over de hele linie terug te brengen.

Coca-Cola heeft niet onderzocht of de suikervrije Sprite ook beter is voor de gezondheid. "We spreken niet over gezondheid als het gaat over frisdrank. Het gaat vooral over het drinken van iets lekkers."

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren