Colruyt gaat vlees verpakken in 90 procent recyclebaar papier

17.01.2017 | Branchenieuws | 5038 keer bekeken
Colruyt gaat vlees verpakken in 90 procent recyclebaar papier

De Belgische supermarktketen Colruyt vervangt haar EPS-vleesverpakking voor verpakkingen die voor 90% uit recyclebaar papier bestaat. De consument kan deze verpakking bij het oud papier deponeren, waardoor het weer gerecycled kan worden. 

De EPS-vleesverpakkingen bestaan uit kunststof. Door het veranderen van de verpakking bespaart Colruyt 130 kunststof. Het bedrijf gebruikt jaarlijks zo’n 12,5 miljoen schaaltjes voor het verpakken van het vlees. 

De nieuwe papieren verpakking heeft een minder volume, daardoor bespaart het bedrijf ook in de kosten van transport en opslag. Colruyt meldt dat gedurende de hele levenscyclus de nieuwe verpakking 55% minder impact heeft op de klimaatverandering. 

De directeur van Colruyt Group Fine Food zegt tegen Duurzaambedrijfsleven.nl dat Colruyt absoluut een duurzame verpakking wilden die maximaal gerecycleerd kan worden. “Om tot een nieuwe verpakking te komen, hebben we heel wat testen gedaan, in nauwe samenwerking met onder meer onze verpakkingsleverancier.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren