Cosmetica verpakking volledig van bio-PET ontwikkeld

28.09.2016 | Branchenieuws | 419 keer bekeken
Cosmetica verpakking volledig van bio-PET ontwikkeld

Een samenwerking tussen MKB-bedrijven en kennisinstellingen heeft een 100 procent biobased PET opgeleverd. ‘Deze Bio-PET100 is geschikt voor dikwandige producten, zoals in de cosmetica. Voor een dunwandig product zoals een PET-fles is het ook geschikt, maar moeten we andere processtappen doorlopen’, zegt Marco Brons van Dufor tegen Verpakkingsmanagement.

Glycerine, dat de basis vormt van dit nieuwe bio plastic is een restproduct dat ontstaat bij de productie van biodiesel. Met behulp van de pyrolyse technologie van BioBTX in Groningen is de glycerine omgezet naar een mengsel van bio-aromaten. Na de omzetting is een van de geproduceerde bio-aromaten op kwaliteit gebracht, door het Groningse Syncom. Dit tussenproduct is vervolgens gepolymeriseerd door Cumapol bij API, beide in Emmen. Hier heeft ook de Stenden Hogeschool in Emmen aan bijgedragen. Tot slot heeft Dufor uit Zevenaar bij Aarts Plastic (Waalwijk) het spuitgieten uitgevoerd met de eerste 175 gram korrels die geproduceerd zijn. Daarmee was de allereerste BioPET100 verpakking voor cosmetica een feit.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren