De 10 finalisten van de Gouden Noot

20.08.2014 | Beursnieuws | 1631 keer bekeken

Op de Macropak wordt traditioneel de Gouden Noot uitgereikt voor de meest innovatieve verpakking. De finalisten presenteren op de 1e beursdag, 30 september, hun innovatie voor de bezoekers en exposanten in het Walk-in theater.

1) TenderPac door Ultrapack BV en Naber Plastics BV. TenderPac is een innovatieve verpakking die ervoor zorgt dat bepaalde stukken vlees kunnen narijpen in de verpakking. 

2) Rollor Express door ROLLOR. Rollor Express is een revolutionare manier om kleding te verpakken. Hierdoor is het mogelijk om een pak ongekreukt mee te nemen als bagagestuk in een vliegtuig.

3) Blue Bag door Moonen Packaging. De Bluebag is bijzonder omdat dit een papieren draagtas is die aan weerszijden is geplakt, in plaats van in de bodem. Hierdoor is er minder papier nodig. Beter voor het milieu en neemt minder ruimte in beslag in de logistiek.

4) Mr. Proper Sustainable Pack with smart dosing cap door Procter & Gamble. De Smart Dosing Cap zorgt ervoor dat de consument niet teveel van het middel in het water kan doen omdat er een autostop op zit. Daardoor wordt er bespaard op product en de verpakking.

5) You know what should be locked4kids door Ecobliss. Locked4kids is een speciaal medicijnendoosjes dat moeilijker open gaat dan traditionele medicijnendoosjes. De medicijnen kunnen alleen uit het doosjes gehaald worden door twee lipjes tegelijkertijd in te drukken, én de blister uit het doosje te trekken. Met deze nieuwe verpakking moet vergifiting van kinderen door medicijnen worden tegengegaan.

6) Next Generation Food Can door Ardagh Group. De Next Generation Food Can is minder dik dan andere blikken. De wanddikte is 43 procent gereduceerd Hierdoor is er een materiaalbesparing van 15 procent. Het nieuwe blikje is dus milieuvriendelijker omdat er minder metaal nodig is. 

7) De TILO Multipack krat door Schoeller Allibert. De Mulitpack krat is een speciaal krat met een beweegbaar vakwerk. Hierdoor kunnen flesjes van verschillende formaten in één en hetzelfde krat.

8) BeeMagicTray door Dampack International BV. De BeeMagicTray is een verpakkingstray geschikt voor modified atmosphere packaging. In de tray zit een absorberend laagje geïntegreerd. Het vocht uit het product wordt vast gehouden door de hongraatstructuur van de bodem van de tray. Hierdoor is er geen extra absorptievel meer nodig, wat leidt tot een kosten- en materiaalbesparing.

9) The more efficient plastic pool pallet door MEPPP BV. Dit is een pallet gemaakt van kunststof met dezelfde prijs als een pallet van hout. De pallet heeft veel voordelen. Zo is het onderhoudsvrij, kan het niet splinteren en is het daardoor hygiënischer. Daarnaast kan de pallet geïntegreerd worden met RFID-tags.

10) SpRing Latch door Ardagh Group en Plato Product Consultants. De Spring Latch is ontworpen voor verfblikken. Op dit moment kunnen die na gebruik nog lastig dicht. Met de bandsluitring kan de consument het blik gemakkelijk open en dicht doen. Hierdoor neemt de spanning toe op het blik waardoor de deksel op het blik geklemd wordt.

De winnaar van de finale wordt bekendgemaakt op dinsdagavond 30 september tijdens het 10e NVC Verpakkingsinnovatiediner. 

Welke innovatie is uw favoriet?

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren