Dell gaat producten verpakken in gerecycled oceaanplastic

28.02.2017 | Branchenieuws | 381 keer bekeken
Dell gaat producten verpakken in gerecycled oceaanplastic

Het technologiebedrijf Dell heeft laten weten dat het op grote schaal producten gaat verpakken in gerecycled plastic uit de oceaan. Daarmee is Dell het eerste technologiebedrijf dat dit gaat doen. Dell gaat het plastic verzamelen in vaarwegen en op stranden.

Alleen al met deze maatregel voorkomt Dell dat er dit jaar voor minstens 7.000 kilo aan plastic afval in de oceaan beland. Om er zeker van te zijn dat het plastic na gebruik niet alsnog in de oceaan terecht komt, voorziet het technologiebedrijf elke verpakkings-tray van een duidelijk No. 2 recycle-symbool. Op die manier krijgt de verpakking de stempel met HDPE, wat wereldwijd goed recyclebaar is.

Het packaging-team gaat de productverpakking dusdanig ontwerpen en vervaardigen dat het meer dan 93% recycleerbaar is en opnieuw gebruikt kan worden in de circulaire economie.

Het supply chain-proces van oceaanplastic bestaat uit verschillende stadia. Ten eerste wordt oceaanplastic onderschept aan kustlijnen en stranden en in vaarwegen voordat het in zee of de oceaan terechtkomt. Daarna wordt het oceaanplastic verwerkt en verfijnd (25%) en dat wordt met ander gerecycled HDPE-plastics (75%) vanuit bronnen als flessen en voedselverpakkingen vermengd. Al laatste wordt een recyclede, plastic plaat tot nieuwe verpakkings-trays gemodelleerd en verstuurd voor de uiteindelijke verpakkings- en klantlevering.

Dell is van plan om vanaf 30 april 2017 te starten met verpakken van oceaanplastic.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren