Deze producten lijken wel héél veel op de A-producten

25.10.2016 | Trends | 1905 keer bekeken
Deze producten lijken wel héél veel op de A-producten

De consument die geen behoefte heeft aan A-producten in de supermarkt, slaagt waarschijnlijk bij LIDL of ALDI. Daar zijn producten te koop die vergelijkbaar zijn met A-producten. Niet alleen het product is nagenoeg het zelfde: heb je je ooit gerealiseerd hoeveel de verpakkingen en de merknamen op elkaar lijken?

Theo Willem van Leeuwen van merkenbureau Abcor schreef vorig jaar op RegioPeil dat een aantal grote supermarkten er genoegen in schept om inderdaad heel nadrukkelijk aan te haken bij bekende A-merken. “Tot voor kort werd vooral aangehaakt bij de verpakking. Tegenwoordig deinst men er ook niet voor terug om aan te haken bij de merknaam. De een vindt dit een briljante marketing move, de ander gewoon een vorm van ongegeneerd meeliften. De vraag is daarom: kan dit nu zomaar?”

Van Leeuwen geeft aan dat het voordelig is voor supermarkten om mee te liften op de goede reputatie van het A-merk: “De verpakkingen lijken zo op elkaar, dat de consument ze niet alleen per ongeluk koopt (denkend dat dit het A-merk is of dat het uit dezelfde fabriek komt) maar ook zal denken dat het product wel enigszins dezelfde kwaliteit zal hebben.” Ruzie maken met de grote supermarkt is volgens hem echter gevaarlijk, gezien de grote commerciële belangen. “Vaak worden de relletjes intern geblust, maar soms volgt er toch een rechtszaak.”

De na-aper trekt niet altijd aan het langste eind: in 2009 moest ‘Oma’s Yoghurt’, een emmertje met hangop op een laagje fruit, per direct uit de schappen worden gehaald omdat het te veel op Boer’n Yoghurt van De Zuivelhoeve leek. 

zuivelhoeve.jpg

Bekijk welke andere na-apers er nog wel op de markt zijn: 

Drop.jpg

Duo Penotti.jpg

Toetje.jpg

IJsjes.jpg

Pindakaas.jpg

Kaasje.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren