Déze thema's staan op Empack Brussel centraal

23.06.2016 | Beursnieuws | 551 keer bekeken
Déze thema's staan op Empack Brussel centraal

Empack Brussel, dat op 21 en 22 september plaatsvindt in Brussels Expo, maakt haar vier thema's waarom de beurs zal draaien bekend: biobased verpakken, machine veiligheid, verpakkingslijnen voor food en de farmaceutische industrie staan centraal op de vijftiende editie van het Belgische zusje van de Nederlandse variant.

In totaal zorgen drie routes (innovatie, automatie en e-commerce) ervoor dat de consumenten gericht op zoek kunnen gaan naar de nieuwste innovaties uit de branche. De beursvloer is daarbij opgedeeld in vier specifieke thema's:

Op het biobased plaza worden niet alleen de nieuwste innovaties getoond op het gebied van biobased verpakke, maar zijn ook kennisinstituten aanwezig om hun kennis te delen met het bedrijfsleven. 

Verpakkingslijn
Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor de automatisering en verpakkingslijnen op de beursvloer. De automatisering van verpakkingslijnen zorgt voor een hogere capaciteit én bespaart kosten en tijd. Met deze ontwikkeling gaan nieuwe veiligheidsuitdagingen gepaard. Hoe deze het best aangepakt kunnen worden, zal op de beursvloer uitgebreid gedemonstreerd worden.

Demonstreren staat sowieso centraal op de beursvloer: verschillende exposanten hebben de handen ineen geslagen zodat de bezoeker een volledige verpakkingslijn in werking kan zien. Van het inscannen van de badge, de verschillende stappen van het verpakkingsproces tot een eigen gepersonaliseerd eindproduct. 

Als laatste een thema een opvallende keuze, die niet vaak de aandacht krijg die het verdient. De farmaceutische verpakkingsmarkt is een snel evoluerende markt die een jaarlijkse groei kent van meer dan 6 procent. Het is niet te onderschatten welke cruciale rol verpakking inneemt tijdens de distributie, levering en uiteindelijk de veilige consumptie van geneesmiddelen. 

Tezamen met die snelle groei zijn er veel problemen die aan de hand van verpakkingen tegen gegaan kunnen worden: kleine dosisverpakkingen, serialisatie, koelverpakkingen, anti-counterfeiting. 

Sprekersprogramma
Rondom deze thema's zal ook een aantal sprekers uitgenodigd worden om hun kennis en expertise te delen. VerpakkingsProfs organiseert, net als op de Empack 2016 in de Jaarbeurs, een deel van het sprekersprogramma. Dit zal later volledig bekend gemaakt worden.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren