Digitale veiling moet voedselverspilling tegengaan

01.09.2015 | Branchenieuws | 646 keer bekeken

Voedselverspilling is een punt dat steeds meer aandacht krijgt. Voedselmarkt.nl, een nieuwe start-up, denkt een goede oplossing gevonden te hebben tegen dit groeiende probleem. Op een digitaal platform kunnen horeca, catering en fabrikanten hun voedsel aanbieden dat over is of teveel is ingekocht. 

Het platform is opgericht door ondernemers Jacob Kapitein en Jacob Vlot, die eerder als vissers werkten. Toen viel ze op dat sommige goede vis de markt niet bereikt, om de meest uiteenlopende redenen. Om verspilling tegen te gaan, richtten de heren dit platform op. Daar is niet alleen ruimte voor vis, maar ook vlees, groente en fruit kunnen aangeboden worden tegen een gereduceerde prijs. 

Niet alleen fabrikanten die op zoek zijn naar goedkoop voedsel, maar ook aanbieders lijken geïnteresseerd in het concept. Telersvereniging Van Nature begint een pilot waarbij Voedselmarkt.nl wordt ingezet om in Nederland de producten te verkopen die buiten het exportprogramma van handelspartners vallen. Dit zijn producten die vaak qua uiterlijk niet voldoen aan de voorwaarden van de exporteurs, zodoende niet geëxporteerd worden, en dus buiten de keten vallen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren