Dit is het biologisch afbreekbare bierflesje van Carlsberg

19.10.2016 | Branchenieuws | 1202 keer bekeken
Dit is het biologisch afbreekbare bierflesje van Carlsberg

De Deense bierproducent Carlsberg heeft een prototype gemaakt van de Green Fiber Bottle, die is gemaakt van duurzaam gewonnen houtvezel. Zelfs de kroonkurk is gemaakt van houtvezel en dus biologisch afbreekbaar.

Carlsberg zegt dat de vezels voor de Green Fiber Bottles zal komen uit verantwoord beheerde bronnen; bomen worden in hetzelfde tempo geplant als dat ze worden geoogst. Het flesje is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, maar het is de bedoeling dat de nieuwe flesjes worden hergebruikt en onderdeel worden van het afvalscheidingssysteem.

Het ontwikkelen van een biologisch afbreekbaar bierflesje is onderdeel van een langdurig project van Carlsberg. In 2015 is binnen de Carlsberg Circular Community gestart het ontwikkelen van een bierflesje gemaakt van houtvezel. Het design dat recent werd getoond, is ontwikkeld in samenwerking met de Deense industrieel ontwerpstudio’s CP+B Copenhagen en Kilo.

Het hoofd van duurzaamheid binnen Carlsberg, Simon Hoffmeyer Boas, noemt het nieuwe flesje een grote mijlpaal in het project: “Nu we een fysiek prototype hebben is het makkelijker om de verpakking uit te leggen aan klanten en collega’s. Het laat zien hoe we innovatie en design kunnen gebruiken om producten te ontwikkelen die goed zijn voor de toekomst.”

Een collega van Hoffmeyer Boas zegt dat er nog technische uitdagingen zijn die moeten worden opgelost, maar dat het project op schema loopt. Het is de bedoeling dat het groene flesje in 2018 in een pilot op de markt komt.

Lees ook: "Om biobased verpakken kun je niet meer heen"

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren