Dit kunt u verwachten tijdens Empack Brussel

05.09.2016 | Beursnieuws | 856 keer bekeken
Dit kunt u verwachten tijdens Empack Brussel

De vijftiende editie van Empack Brussel staat in het teken van thema’s die de markt bezig houden. Op het gebied van biobased verpakken, e-commerce, voedsel en de veiligheid daarvan leert u tijdens deze beurs, die op 21 en 22 september plaatsvindt, alles over de laatste ontwikkelingen. 

Gerekend wordt op zo'n 6000 bezoekers, voor zowel Empack als Logistics & Distribution. Deze beurs vindt tegelijkertijd plaats in de naastgelegen hal en kunnen bezoekers ook binnenlopen met hun badge van Empack.

Op de beursvloer zijn looproutes voor Automation, Innovation en E-commerce uitgestippeld. Ook zijn er verschillende pleinen ingericht aan de hand van thema’s, zodat bezoekers die op zoek zijn naar specifieke informatie over farmaceutische verpakkingen, automatisering, biobased verpakken of verpakkingen voor voeding direct hun slag kunnen slaan. Daarnaast is er een high-leven conferentieprogramma, inclusief business lunch.

Biobased Verpakken
Belgian BioPackaging organiseert thema’s rondom biobased verpakken. Een uniek kijkje in onderzoek van verschillende Vlaamse universiteiten, maar ook in de keuken van voorlopers van de Belgische biobased markt. Wat zijn de mogelijkheden, kansen en uitdagingen rondom biobased verpakken? Bedrijven en universiteiten geven u antwoord.

E-commerce
In samenwerking met VerpakkingsProfs worden verschillende lezingen gegeven rondom het thema e-commerce en de uitdagingen waarvoor de markt staat op dit gebied. Een uitleg van Siem Haffmans over het Handboek Duurzaam Verpakken voor E-commerce, want hoe verpak je eigenlijk zo duurzaam mogelijk als je iets wilt verzenden? Ook komt Hedde Biesma van Neopost vertellen over de machine die zij verkopen, waar onder andere Bol.com en andere grote internationale warenhuizen gebruik van maken om zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te verspillen.

Voedsel en veiligheid
Die houdbaarheidsdatum, slaat dat nou eigenlijk nog ergens op? Pack4Food deed onderzoek en komt met opvallende resultaten over hoe het beter kan. Ook wordt er met een wetenschappelijke blik gekeken naar minerale oliën in verpakkingen: hoe schadelijk is dit?

Naast alle presentaties wordt er een blik geworpen op nieuwe trends in de markt. Onder andere Johan Glaser en Dick de Koning van Packz leggen uit wat de nieuwste trends zijn van het moment – en wat we kunnen verwachten voor de toekomst.

Empack Brussels vindt op 21 en 22 september plaats in Brussels Expo. Klik hier om gratis te registreren.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren