Dit zijn de redenen dat u morgen in het VerpakkingsProfstheater moet zijn!

13.04.2016 | Beursnieuws | 489 keer bekeken
Dit zijn de redenen dat u morgen in het VerpakkingsProfstheater moet zijn!

Tijdens de Empack op 12 t/m 14 april wordt Theater 2 op de beursvloer voor twee uur per dag omgetoverd tot het VerpakkingsProfstheater, waar we interessante sprekers hebben uitgenodigd voor kennissessies en seminars. Wie vindt u op de derde en laatste dag van de beurs in het VerpakkingsProfstheater?

Roland ten Klooster - Packaging Design, content behind the first impression

Bij de strijd om de beste plek van het schap in de supermarkt worden allerlei instrumenten ingezet om de aandacht te trekken, vast te houden en om te buigen naar de ultieme actie: de aankoop. Het verleiden van consumenten wordt steeds vaker ook vanuit een wetenschappelijke hoek benaderd: welke aspecten werken het beste om de klant te overtuigen? Doet een rode of een blauwe verpakking het beter, en hoe zit het nou precies met die gezondheidsclaims? De inzichten in hoe onze geest werkt worden daarmee ook ingezet bij het ontwerpen van verpakkingen en worden steeds waardevoller in de strijd om de meeste verkopen. In zijn presentatie geeft Roland ten Klooster, hoogleraar Packaging Design en Management aan de UTwente vandaag om 10.30 in Theater 2, wat tijdelijk omgebouwd wordt tot het VerpakkingsProfstheater, een inzicht in de psyche achter de aankoop - en hoe u dit ook kunt meten.

Roland ten Klooster spreekt om 10.30 uur in Theater 2 in Hal 1. Lees hier het interview dat VerpakkingsProfs eerder met hem hield over de seminar.

Kees Sietsma - Geen woorden maar daden bij hygiëneverbetering in de verpakkingsindustrie

Voedselveiligheid is een onderwerp dat steeds meer aandacht geniet – en ook de verpakkingsbranche speelt hier een belangrijke rol bij. Daarbij wordt de waarde van een goed klimaatsysteem steeds duidelijker. Volgens Kees Sietsma van Colt zou ieder bedrijf in de food en verpakkingsindustie er goed aan doen er één aan te schaffen, maar enkel als men ook weet hoe ze hier optimaal voordeel uit kunnen halen. Want eenmaal aangeschaft is lang niet altijd duidelijk hoe het klimaatsysteem geld kan opleveren en zorgen kan verminderen. Met jarenlange ervaring legt Kees Sietsma vandaag om 11.30 uur aan de hand van recente voorbeelden uit hoe een klimaatsysteem het beste gebruikt kan worden en wat het op kan leveren: naast betere hygiënische omstandigheden ook een hogere productkwaliteit en verbeterde houdbaarheid.

Kees Sietsma spreekt om 11.30 in Theater 2 in hal 1. Lees hier het interview dat VerpakkingsProfs de afgelopen maand met hem had over de seminar.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren