Dopper onthult Olympische ringen van gerecycled plastic in Rio

26.07.2016 | Branchenieuws | 543 keer bekeken
Dopper onthult Olympische ringen van gerecycled plastic in Rio

Het Nederlandse bedrijf Dopper onthult op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro Olympische ringen van gerecycled materiaal, die bezoekers van de Olympische Spelen bewust moeten maken van de plastic afvalproblematiek.

De ringen zijn 3 bij 6 meter en worden naast het Olympische Beachvolleybal opgesteld. Na de Spelen worden ze tentoongesteld bij het Maracanã Stadion, waar de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische en Paralympische Spelen plaatsvinden.

Vorige maand onthulde Dopper samen met kunstenaar Peter Smith een 12 meter hoog kunstwerk dat volledig geproduceerd was uit achtergelaten PET-flessen op het strand in Rio. “De gemeente van Rio vond de Plastic Madonna zo’n inspirerend project dat ze ons naar aanleiding daarvan nu ook heeft gevraagd om de ringen te maken”, zegt Dopper-oprichter Merijn Everaarts in een persbericht.

Ook voor de volgens Spelen in 2020 in Tokio worden de ringen mogelijk ingezet. Dopper is daarover in druk overleg met de gemeente. Doel is de ringen ter promotie van de circulaire economie ook tijdens de Zomerspelen in Tokio in 2020 tentoon te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren