Driekwart Nederlanders steunt ban plastic tas

27.05.2016 | Branchenieuws | 533 keer bekeken
Driekwart Nederlanders steunt ban plastic tas

Sinds het verbod op de uitgifte van gratis plastic tassen door winkeliers neemt 83 procent van de Nederlanders zelf een tas mee naar de winkel. Van de consumenten betaalt 66 procent zelden of nooit voor een plastic tas in de winkel.

Dat blijkt uit de flitspeiling die het onderzoeksbureau SAMR in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft uitgevoerd. Vanaf 1 januari mogen winkeliers geen gratis tasjes meer aan hun klanten geven. Plastic tassen mogen alleen nog tegen betaling worden uitgedeeld.

Uit de peiling van SAMR blijkt dat 90 procent van de Nederlanders op de hoogte is van het feit dat winkeliers geen gratis plastic tasjes meer mogen verstrekken.Van de consumenten vindt 71 procent de maatregel voor het verbod op gratis plastic tasjes uitstekend of zeer goed, vooral vanwege de positieve effecten voor het milieu. Uit het rapport blijkt dat 8 procent het niet eens is met deze maatregel.

Geen probleem
De overgrote meerderheid van de Nederlanders, 89 procent, vindt het dan ook geen probleem om zelf een tas mee naar de winkel te nemen. Daarnaast zegt 87 procent graag een steentje bij te dragen om het verbruik van plastic in Nederland te verminderen. Ook zien Nederlanders volgens SAMR een positieve bijdrage van de maatregel op het verminderen van zwerfvuil, met respectievelijk 75 en 73 procent zowel op straat als op zee.

Verder is 73 procent van mening dat de aanpak de verspilling van grondstoffen tegengaat, terwijl 71 procent vindt dat het betalen voor een plastic tasje een effectief middel is om het aantal plastic tasjes terug te dringen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren