Drupa 2016: printen verovert verpakkingsdruk

16.06.2016 | Beursnieuws | 744 keer bekeken
Drupa 2016: printen verovert verpakkingsdruk

Wie nog twijfelt over de volgende grote groeimarkt voor industrieel (inkjet)printen, zal na een bezoek aan de Drupa zijn overtuigd. De beurs toonde opvallend veel digitale printers voor verpakkingstoepassingen.

HP, Landa, Heidelberg, Screen, EFI, Fujifilm, KBA/Xerox, Komori, Domino, Fujifilm, Xeikon, Konica Minolta: zo’n beetje alle grote spelers presenteerden op Drupa werkende printers of prototypes van printers voor verpakkingstoepassingen. Grote overeenkomst, ze zijn bijna allemaal gebaseerd op inkjettechniek. Verder zijn er vooral veel verschillen: in formaten en in toepassingen (etiketten, vouw- en golfkarton en vellen- of rotatie).  

KBA en Xerox werken samen
Persenbouwer KBA en printerbouwer Xerox presenteerden de KBA VariJet 106 Powered by Xerox. Concreet betekent deze mondvol dat de ontwikkelaars de basis van een KBA Rapida 106 combineren met de Impika inkjettechniek van Xerox. Het gaat om een B1-pers (velformaat 750x1060 mm), die 4.500 vel per uur kan halen. Het wordt een modulair concept, waaraan na het printen nog lak-, koudfolie-, stans-, ril- en perforatie-units kunnen worden toegevoegd. De VariJet 106 moet vanaf begin volgend jaar leverbaar zijn.

Lees het volledige artikel in de juni-uitgave van VerpakkingsManagement.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren