DS Smith wint Kartoflex Arbo Trofee

21.03.2017 | Branchenieuws | 361 keer bekeken
DS Smith wint Kartoflex Arbo Trofee

Kartoflex heeft tijdens haar algemene ledenvergadering voor de derde keer de Kartoflex Arbo Trofee uitgereikt. DS Smith Packaging overtuigde in Almelo de jury dat de prijs voor meest opmerkelijke prestaties op het gebied van arbo naar DS Smith Packaging moest gaan. 

Volgens de jury onderscheidt de vestiging van DS Smith in Almelo zich vooral doordat DS Smith Almelo voortvarend werkt aan betrokkenheid bij veiligheid. Dat is ook de speerpunt waar Kartoflex zich samen met de partners in het Verbond Papier& Karton al jarenlang actief voor inzet. Met de Kartoflex Arbo Trofee zet Kartoflex samen met de leden een extra stap om nog meer grip op branche specifieke veiligheidsrisico's te krijgen.

Een mooi voorbeeld van een goede implementatie 
De jury van de Kartoflex Arbo Trofee: "Een van de initiatieven om medewerkers mee te laten denken over verbetermogelijkheden is een meldingssysteem voor onveilige situaties. Onder de noemer OE-DAT-GING-NET-GOED wordt intern steeds meer gemeld en worden hierdoor risico’s weggenomen. Het management stuurt hierop en doordat mensen zien dat hun meldingen effect hebben komen ook risico’s die niet altijd gezien worden in een RI&E of inspectieronde alsnog in beeld. En vaak is hierbij ook al een oplossing bedacht. Al met al een mooi voorbeeld van een goede implementatie en reden voor het toekennen van de Kartoflex Arbo Trofee 2017!”

Edgar Bloem, directeur van DS Smith Almelo, is enorm blij met de waardering. "Met de nodige creativiteit is een registratiesysteem bedacht gericht op optimale interne acceptatie en waarbij mensen worden uitgedaagd om te melden." DS Smith Packaging krijgt hierdoor ook zicht op bijna-ongevallen. Volgens Bloem zien het management en medewerkers, als onderdeel van het algemene veiligheidsbeleid, het grote belang van meldingen en pakken samen voor zover mogelijk zaken preventief aan.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren