DSM breidt productielijn verder uit met folie

04.04.2016 | Branchenieuws | 579 keer bekeken
DSM breidt productielijn verder uit met folie

In de Engineerging Plastics-fabriek in Emmen gaat DSM verpakkingen maken van het materiaal Akulon XS. Een folie die de houdbaarheid van vlees en kaas verlengt. Door gebruik te maken van de nieuwe productielijn is de productiecapaciteit verviervoudigd. De folie wordt door DMS verkocht aan bedrijven die levensmiddelen verkopen.

Akulon XS wordt gezien als een sterke en innovatieve verpakkingsfolie. DSM is daarom uitermate blij met de ingebruikname van de productielijn. Met de nieuwe productlijn speelt het bedrijf in op de trend om voedselverspilling tegen te gaan en de houdbaarheid te verlengen.

Andere uitbreidingen
Het bedrijf is de laatste tijd flink aan het uitbreiden. In Hoek van Holland werd de productiecapaciteit van Somos-3D-printmaterialen uitgebreid en op het Chemelot Industrial Park in Sittard-Geleen werd antireflectiecoatings voor zonnepanelen uitgebreid.

Groei
Atzo Nicolaï, president van DSM Nederland wil graag blijven bouwen aan het bedrijf: “Door de combinatie van innovatie, duurzaamheid en het blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en productie bouwen we in Nederland en Europa onze unieke concurrentiepositie wereldwijd uit.”

Visie
DSM heeft een visie voor de toekomst en de uitbreidingen van de afgelopen tijd bevestigen deze manier van werken. Innovatie, samenwerking en partnerships staan daarbij centraal. “Hoewel de grootste groei de komende jaren veelal buiten Europa plaats vindt, blijft DSM ook in de toekomst investeren in Europa en Nederland. In 2015 is de helft van DSM’s totale onderzoeksbudget uitgegeven in Nederland.”

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren