Duitsland wil eerlijke etiketten

02.01.2017 | Branchenieuws | 365 keer bekeken
Duitsland wil eerlijke etiketten

In Duitsland wil de minister van Landbouw vleesaanduidingen voor vegetarische en veganistische producten gaan verbieden. Christian Schmidt wil dat 'vegetarische schnitzel' en 'veganistische curryworst' niet meer op de etiketten gedrukt mogen worden. 

Volgens Schmidt moet "in het belang van de consument de valse etikettering verboden worden." Daar gaat de minister van de oosterburen zich voor inzetten, meldt het Duitse persbureau DPA. De landbouwminister vindt dat de fabrikanten eigen namen moeten bedenken voor hun plantaardige producten. "Niemand moet bij deze pseudo-vleesproducten doen alsof het echt vlees is."

Duidelijke etikettering
Schmidt wil al langer dat verkoop van vleesvervangers onder namen als hamburger of schnitzel verboden wordt. In oktober sprak hij zich uit voor duidelijke etikettering van vegetarische en veganistische producten onder het motto: "wat er op staat, moet er ook inzitten".

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren