​Dutch Pack maakt de grote oversteek

20.06.2016 | Branchenieuws | 859 keer bekeken
​Dutch Pack maakt de grote oversteek

In Nederland laat hij de leiding van ‘een stabiel bedrijf’ over aan Willem van der Sar. Zelf gaat Dutch Pack oprichter Hugo Twigt pionieren in de VS. ‘Het begon weer te kriebelen’.

‘If it ain’t Dutch, it ain’t much’. Die uitdrukking is bij veel Amerikanen bekend. Ontstaan in Grand Rapids, Michigan, waar zich in de achttiende en negentiende eeuw veel Nederlanders vestigden, die vasthielden aan hun Nederlandse levensstijl en die op iedere andere levensstijl met de genoemde uitspraak reageerden. Tegenwoordig is het vooral een luchtige en humoristische uitspraak, die veel breder wordt gebruikt. Het zou een mooie reclameslogan kunnen zijn voor Dutch Pack US, de Amerikaanse vestiging van Dutch Pack in Utrecht, die vanaf deze maand een feit is.

‘Nu of nooit’
Dutch Pack-oprichter Hugo Twigt is net vertrokken met zijn gezin. Zijn tweelingzoon en -dochter van 14 jaar gaan mee en gaan naar een high school in Grand Rapids. ‘Het was nu of nooit’, zegt Twigt. ‘Ik heb dit werk in Nederland 29 jaar gedaan en het was mijn droom ooit nog iets op te zetten in de Verenigde Staten. Mijn oudste kinderen zijn het huis uit en de tweeling heeft de highschool-leeftijd. En met Willem van der Sar heb ik iemand die Dutch Pack in Nederland verder kan brengen. Dutch Pack is een stabiel bedrijf met goede mensen. Het moment dus om de grote sprong te wagen’.

DutchPack heeft zich ontwikkeld tot een specialist in flexibele barrièreverpakkingen die hoogwaardig zijn bedrukt, in welke druktechniek dan ook. Tijdens de NL Packaging Awards sleepte het bedrijf een keer goud en twee keer zilver in de wacht. Twigt begon 29 jaar geleden alleen en leidt nu een bedrijf met acht medewerkers. ‘Het begon weer te kriebelen. Ik ga, net als toen, weer alleen, van huis uit, een bedrijf opzetten.’

Lees het volledige artikel in de juni-uitgave van VerpakkingsManagement

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 23.06.2016 - 13:58 uur | Jan Steenbakkers

    Iemand die een droom na leeft vindt persoonlijk helemaal geweldig.