Eerste pop-up museum speciaal voor biobased materialen

18.01.2017 | Branchenieuws | 1082 keer bekeken
Eerste pop-up museum speciaal voor biobased materialen

In Emmen komt het eerste Biobased Pop-Up Museum van Nederland. Het museum bestaat volledig uit duurzame en herbruikbare materialen, ook verpakkingen komen aan bod. Het museum zal ook op andere plaatsen in Nederland in de loop van dit jaar te zien zijn.

Studenten van Windesheim, het bedrijfsleven in Nood-Nederland, de chemiesector en ontwerpers hebben in samenwerking het museum opgericht. Projectleider Miriam van Weeghel wil in het Biobased Pop-Up Museum laten zien wat er allemaal mogelijk is met biobased materiaal. “Die samenwerking is opmerkelijk en levert bijzondere ontwerpen op. Het Biobased Pop-Up Museum is het eerste museum in Nederland waar je op een laagdrempelige wijze kennis maakt met de kracht van biobased ontwerpen."

De studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben prototypes gemaakt van ontwerpen van gerecyclede koffiebekers en een wachthuisje voor e-bikers. De uiteindelijke winnaar mag het product ontwikkelen tot eindproduct en deze showen in het museum. Ook kunstenaars en bezoekers kunnen een idee of ontwerp insturen zodat deze geëxposeerd kan worden in het Biobased Pop-Up Museum.

Het Biobased Pop-Up Museum is vanaf 13 mei tot 2 juli te zien in het CBK Emmen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
  • D. Lemmens
    25.01.2017 - 12:01 uur | D. Lemmens

    In de gemeente Bergen op Zoom opende op 11 november 2016 de eerste Biobased Pop-up Store van Nederland. Meer dan 1000 inwoners en tientallen bedrijven en schoolklassen zijn al op bezoek geweest. Vol enthousiasme en kennis over de Biobased Economy verlieten zij het pand. De PoP-up Store is nog tot eind januari a.s. geopend.

  • 23.01.2017 - 12:14 uur | Sytske de Waart

    In Utrecht, bij het kantoor van Milieu Centraal, staat het eerste afval- en verpakkingenmuseum van Nederland. Te bezichtigen op afspraak.