Eerste vier winnaars NL Packaging Awards 2017 bekend

16.03.2017 | Branchenieuws | 737 keer bekeken
Eerste vier winnaars NL Packaging Awards 2017 bekend

Zojuist zijn de eerste vier winnaars van de NL Packaging Awards bekend gemaakt! Onder andere SmurfitKappa MNL en NADA vielen in de prijzen. Bekijk hieronder wie Jort Kelder in Studio 21 bekend maakte als winnaar!

Categorie Innovatie Techniek
Roland ten Klooster, juryvoorzitter

De winnende technische innovatie  heeft grote impact voor de markt en leidt tot verduurzaming door minder productuitval. De hele keten heeft hier voordeel van: minder uitval, klachten, bederf en food-waste. Het past in de trend naar verdergaande automatisering en minder off-line controles. De jury waardeert deze technologie, omdat voorheen lastig op te sporen defecten in verpakkingen nu zichtbaar worden. Het is inzet van bestaande technologie met impact op de hele keten. De award voor Innovatie Techniek gaat naar QIpack, voor de QipCam in-line seal inspectie- en kwaliteitsborgingsapparatuur.

NL Pack 1.png

Runner-up in deze categorie : CMC PackVertizing Cikam

- - - - - - - - - - - -

Categorie Innovatie Verpakkingen & Materialen
Roland ten Klooster juryvoorzitter

Een technisch hoogwaardige oplossing waarvan de impact groot wordt geschat in de markt. De oplossing biedt veel voordeel voor de gebruiker. Er hoeven geen verschillende verpakkingen te worden geopend en gemengd. Een nieuwe oplossing die voor zover bekend nog niet in de markt aanwezig is. Een gesloten systeem dat gesloten blijft en met een hand te bedienen is. Hygiënisch en veilig. De dosering is vooraf bepaald. Deze innovatie past in ontwikkeling richting meer veiligheid en hygiëne.

De award voor Innovatie Verpakkingen en Materialen gaat naar de Acu-Drop II, ingezonden door Verhoeven Ontwerpburo

Winnaar:  ACU-Drop II

NL Pack 2.png

Runner-up ARCA tray

NL Pack 3.png

- - - - - - - - - - - -

Categorie Transport en Shelf Ready Verpakkingen (SRP)
Roland ten Klooster juryvoorzitter

Een simpele maar innovatieve oplossing voor een logistiek probleem: De combinatie van tas met doos is zeer origineel ingevuld. Deze verpakking lost een relevant probleem op, op praktische wijze. Het is een verticale doos in plaats van een horizontale met een combinatie van twee dragers. De winnaar is: Christmas bag-in-a-box, ingezonden door SmurfitKappa MNL

Winnaar:  Christmas bag in a box

NL Pack 4.png

Runner-up:  Anti gliss system

NL Pack 5 .png

- - - - - - - - - - - -

Categorie Food Houdbaar
Mark van Iterson, juryvoorzitter

Voor een relatief nieuwe categorie is een sterk totaalconcept bedacht, dat consistent en goed in alle elementen is doorvertaald. Merknaam, verpakking, tekst, alles versterkt elkaar en maakt het geheel tot een onderscheidende en opvallende propositie.
Binnen de categorie breekt het met bestaande codes en geeft het dit nieuwe merk direct eigenheid.
Het design zou nog geoptimaliseerd kunnen worden in ‘directe aantrekkelijkheid’. Maar de jury heeft er alle vertrouwen in dat het concept ‘milage’ heeft; hoe meer het wordt uitgebouwd hoe meer lading het zal krijgen.

De winnaar in de categorie Food Houdbaar is NADA, ingezonden door PROUDdesign

NADA gevriesdroogd fruit

NL Pack 6.png

Let op: 2 x runner-up

Runner-up A: Gkasas Olijfolie

NL Pack 7.png

Runner-up B: Chogal roze en blauwe hagel

NL Pack 8.pngAanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren