Ekoplaza opent supermarkt met afval

19.08.2015 | Branchenieuws | 1038 keer bekeken

In de Amsterdamse Tolhuistuin wordt vandaag een supermarkt geopend vol afval uit het IJ. Wereldwijd wordt er maar vijf procent van al het plastic gerecycled. De rest verdwijnt via allerlei kanalen en beland steeds vaker in oceanen en kanalen. Om daar aandacht voor te vragen, bouwden kunstenaars McCurdy en Hansky (Dirty Beach) op uitnodiging van de Plastic Soup Foundation (PSF) een supermarkt vol met afval dat uit het IJ afkomstig is. 

Engelse stranden
Winkelketen Ekoplaza zorgt voor de inrichting, met het beschikbaar stellen van rekken, schappen en mandjes. Het kunstenaarsduo is bekend van hun eerdere, vergelijkbare projecten in Engeland. Hierbij werden afgedankte items van Engelse stranden tentoongesteld in fictieve supermarkten.

Sail
De actie valt tegelijkertijd met de start van de Sail, een jaarlijks evenement in Amsterdam waarbij vele boten onze hoofdstad aan doen. Dit gaat gepaard met een hoop afval, net als veel andere evenementen in Amsterdam. Op deze manier hoopt de Plastic Soup Foundation hier aandacht op te vestigen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren