Empack 2016 deels in teken van e-commerce trends & verpakkingen

24.02.2016 | Beursnieuws | 1416 keer bekeken
Empack 2016 deels in teken van e-commerce trends & verpakkingen

Wat kunt u verwachten op de Empack dit jaar? De beursvloer én sprekers zijn opgedeeld in verschillende onderwerpen. Een daarvan is e-commerce: een steeds grotere factor in de verpakkingsbranche.

Maar liefst 190 miljoen pakketjes werden in Nederland in 2015 bezorgd. Het afgelopen jaar hebben webshops met meer dan 8 procent een duidelijke groei getoond en dit zal ook gelden voor 2016. De verzendverpakkingen die gebruikt worden binnen de e-commerce sector zijn nog niet altijd optimaal.

De verscheidenheid aan producten stellen steeds andere eisen aan de verpakking om veilig en effectief verzonden te worden. Uiteraard is het juiste volume een belangrijke kostendriver, maar ook houdbaarheid, duurzaam en communicatiewaarde worden steeds belangrijker. Op Empack, 12 t/m 14 april in de Jaarbeurs Utrecht, zijn er voor alle bedrijven die voor e-commerce verpakken, legio mogelijkheden en nieuwe inzichten te vinden om slimmer te verzenden.

Sprekers
Zo heeft Thuiswinkel.org in samenwerking met de VNP een onderzoek laten uitvoeren naar de best practices, de nieuwste innovaties, en trends en ontwikkelingen voor e-commerce verzendverpakkingen. Margreeth Pape, Adviseur Logistiek en Duurzaamheid zal op Empack voor het eerst de resultaten van dit onderzoek delen. Lees volgende week ook het interview met haar ter voorbereiding van de beurs.

Verder neemt key-note speaker Joseph Hotchkiss, voormalig Director of the School of Packaging, Michigan State University, de bezoeker mee in de laatste trends in e-commerce verpakkingen. Ook een interview met Hotchkiss is binnenkort te lezen op onze website!

Keurmerk
Onnodig lucht mee vervoeren in verzendverpakkingen heeft een flinke negatieve invloed op de duurzaamheid van e-commerce. Maar er is niet alleen maar slecht nieuws: er valt nog veel te winnen op het gebied van duurzame materialen. Keurmerken als PEFC en FSC garanderen dat het karton uit verantwoord bosbeheer afkomstig is. Eveneens zijn er voor de plastic verpakkingen nieuwe ontwikkelingen en duurzame alternatieven die aan de diverse eisen van e-commerce voldoen. Sprekers van o.a. Oerlemans Plastic en Bunzl tonen de bezoekers hierin de laatste stand van zaken.

Voor het volledige programma en gratis toegang:klik hier.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren