Etiket waarschuwt tegen overgewicht

05.06.2014 | Branchenieuws | 2120 keer bekeken

Etiketten die waarschuwen voor negatieve effecten van het product kent u wel van sigaren en sigarettenpakjes. Teksten op het label zoals “Roken brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe” en “Roken is dodelijk” moeten ervoor zorgen dat de consument minder gaat roken of zelfs helemaal stopt. In sommige landen gaan ze nog iets verder door angstaanjagende foto’s van de gezondheidsrisico’s die samenhangen met roken te plaatsen op de etiketten.

Hoewel roken wereldwijd bekend staat als een risico voor de gezondheid, claimen de belangengroepen Consumer International en de World Obesity Federation nu dat obesitas wereldwijd een groter probleem is dan roken. Volgens hen moet de voedingsindustrie dan ook helpen dit tegen te gaan door op de etiketten van voedingsmiddelen een waarschuwing te plaatsen. Op etiketten kan dan een tekst of foto komen die waarschuwt voor de gevaren van teveel suiker, zout en/of vet. De waarschuwing op dat label kan er dan net zo uit gaan zien als de waarschuwing op een pakje sigaretten:

De organisaties zien dit het liefste doorgevoerd bij zowel voedingsmiddelen als dranken.

Op dit moment heeft één-derde van de wereldbevolking overgewicht. Meer dan 10 procent van de bevolking kan gecategoriseerd worden als obesitas. Een waarschuwing op het etiket is natuurlijk niet de enige oplossing die de organisaties aandragen. In dit rapport staan de andere aanbevelingen. 

Goed idee of is dit de eigen verantwoordelijkheid van de consument? Wat denkt u?

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren