Europees Hof besluit: behandeling na oogst moet op verpakking vermeld worden

07.03.2016 | Branchenieuws | 475 keer bekeken
Europees Hof besluit: behandeling na oogst moet op verpakking vermeld worden

Voor citrusvruchten is de aanduiding van de conserveringsmiddelen en andere chemische substanties die als behandeling na de oogst gebruikt zijn verplicht. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in een zaak die door de Spaanse overheid was aangespannen. 

Het Hof bevestigt dat het redelijk is dat de consument erop attent wordt gemaakt dat citrusvruchten na de oogst zijn behandeld, aangezien citrusvruchten, anders dan vruchten met een dunne schil, kunnen worden behandeld met veel hogere dosissen chemische substanties en hun schil in de menselijke voeding terecht kan komen. 

Het Hof wijst er op dat voor 2-fenylfenol, een fungicide dat gebruikt wordt bij de behandeling van citrusvruchten met was, maximumresidugehalten zijn vastgesteld die voor citrusvruchten 50 maal hoger zijn dan voor ander fruit. Of deze uitspraak effect heeft op andere groenten en fruit is niet bekend.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren