Europees samenwerkingsverband voor verpakkingsmaterialen goed van start

15.12.2016 | Branchenieuws | 358 keer bekeken
Europees samenwerkingsverband voor verpakkingsmaterialen goed van start

Het Europees samenwerkingsverband voor toekomstige verpakkingsmaterialen, AdPAck, heeft een goed eerste jaar gehad. Dat meldt AdPack in een persbericht.

AdPack bedacht de projectnaam ‘Future materials and product for advanced smart packaging’ en heeft hieronder vijf clusters samengebracht die ook ondersteund worden door het Europese COSME-programma. De partners waarmee wordt samengewerkt uit Europa zijn Packbridge uit Zweden, Plastiwin uit België, InovCluster uit Portugal en BalticNet-PlasmaTec uit Duitsland en Nanoprogress uit Tsjechië .

Het project is verdeeld onder een vijftal groepen om technologieen en ideeen uit te wisselen. AdPAck maakt onderscheid tussen verpakkings-, food-, nano-, plasmatechnology- en kunststofgroepen. Dit doen zij mede om de daarmee opkomende economie te ondersteunen.

Het samenwerkingsverband van AdPack is erkend door de European Clusters Collaboration Platform als een European Stategic Cluster Partnership (ESCP). Een ESCP moet als doel hebben impact te hebben op de Europese markt, groei, innovatie, competitie, ideeën uit te wisselen, het versterken van een branche op internationale schaal. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren