Europese markt produceerde 64 miljard drankblikjes in 2015

10.03.2016 | Branchenieuws | 573 keer bekeken
Europese markt produceerde 64 miljard drankblikjes in 2015

In 2015 werden door de Europese producenten van drankblikjes in totaal meer dan 64 miljard bier- en frisdrankblikjes geproduceerd. Volgens het Engelse marktonderzoeksbureau Canadean, dat in opdracht van de Beverage Can Makers Europe de cijfers over drank in blik verzamelde, is dit een groei van 1,25 miljard stuks ten opzichte van 2014. 

Met name frisdrank in blik deed het in 2015 goed. De totale Europese productie groeide met 4,4%. Tegelijkertijd nam ook het aandeel van blikverpakkingen in de frisdrankmarkt toe. In Europa is nu meer dan de helft van alle blikjes gevuld met frisdrank.

De populariteit van frisdrank in blik neemt het sterkst toe in Oost-Europa, waar de consumptie steeg met 10%. Energiedrankjes zijn een belangrijke aanjager voor de groei van de frisdrankmarkt. De succesvolle introductie van grotere formaten blikjes heeft het productaanbod vergroot. In totaal groeide de markt voor energiedrankjes met 6%; bijna 2 van de 3 energiedrankjes worden momenteel verkocht in blik. 

Verder groeide ook de markt voor bier in West-Europa. In Oost-Europa was er een kleine daling. Deze werd deels gecompenseerd door een groei van het marktaandeel van bier in blik ten opzichte van andere verpakkingen.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren