Europese regeling voor aanpakken minerale oliën laat op zich wachten

23.02.2017 | Branchenieuws | 582 keer bekeken
Europese regeling voor aanpakken minerale oliën laat op zich wachten

Het opstellen van wettelijke normen voor het monitoren van voeding en verpakkingen op minerale oliën, gaat meer tijd kosten dan verwacht. Dat laat minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten naar aanleiding van vragen die zij kreeg vanuit de Tweede Kamer.

De monitoring is noodzakelijk voor toekomstige Europese regels op het gebied van oliën in voedingsmiddelen en verpakkingen. Het is momenteel nog niet duidelijk welke maatregelen er moeten worden getroffen om blootstelling aan de minerale oliën te reduceren waardoor het opstarten van een volledig programma geen zin heeft. Daarnaast moeten de maatregelen controleerbaar zijn. Dit is nog niet mogelijk doordat de analysemethoden nog niet beschikbaar en ingevoerd zijn.

Achter de schermen worden wel al maatregelen genomen om de blootstelling aan de oliën zo klein mogelijkheid te houden. Producenten en andere betrokken partijen van verpakkingen en levensmiddelen met zulke oliën zijn daar onderling mee bezig. Daarbij wordt voornamelijk in beeld gebracht wat de oorzaken zijn van de verontreiniging in het volledige productieproces. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 24.02.2017 - 11:22 uur | Jeroen van Essen

    Buchmann Karton, producent van gestreken vouwkarton, heeft onlangs Pirol GD2 Food+ en Ibis GT2 Food+ geïntroduceerd als barrière kartons tegen de migratie van schadelijke mosh - moah elementen naar de verpakte levensmiddelen.