Europese subsidie voor slimme visverpakking

10.02.2016 | Branchenieuws | 903 keer bekeken
Europese subsidie voor slimme visverpakking

Enkele duurzame en innovatieve MKB projecten in Gelderland en Overijssel krijgen in totaal 500.000 euro subsidie dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de MKB-innovatie-stimulering Regio en Topsectoren (MIT) van het Rijk. 

Een van de projecten betreft het project 'Slimme visverpakking' van een bedrijf uit Enschede. Hierbij wordt een nieuwe slimme visverpakking van metaal ontwikkeld. Met deze verpakking moet de smaak, geur en textuur van vis beter bewaard blijven. Voor het project is een subsidiebedrag beschikbaar van 74.070 euro. De totale kosten bedragen 211.630 euro.

In Oost-Nederland zijn gelden van het Rijk voor de MIT-regeling gekoppeld aan het EFRO subsidieprogramma OP-Oost 2014-2020. Dit is gedaan om verschillende subsidieregelingen om innovatie bij MKB te stimuleren via één loket aan te bieden. Door deze samenwerking was vanaf 19 mei 2015 in totaal 8 miljoen beschikbaar. Inmiddels is aan bijna 100 projectvoorstellen van Gelderse en Overijsselse MKB-ondernemers subsidie toegekend. 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren