Europese Unie zet recycling op de agenda tijdens klimaattop Parijs

04.12.2015 | Branchenieuws | 752 keer bekeken

Europa heeft recycling hoog op de agenda geplaatst tijdens de klimaattop van Parijs. Een flink aantal doelen als het gaat om afval moet de uitstoot verminderen. Europa heeft andere landen opgeroepen om hun voorbeeld te volgen.

Met de nieuwe doelen moeten Europese landen in 2030 65 procent van hun gemeentelijke afval recyclen en 75 procent van hun verpakkingen. Ook moet het storten op een afvalbelt verminderd worden tot tien procent van de algehele afvalberg. Met deze doelen moet de uitstoot van broeikasgassen met 2 tot 4 procent verminderd worden in 15 jaar.

Maatregelen
Europees commissaris Karmenu Vella van Malta sprak namens de EU andere landen aan om het voorbeeld van ons continent te volgen. “De wereld heeft veel verschillende maatregelen nodig, die samen hun krachten bundelen om te groter te zijn dan alle individuele acties,” zei hij in een speech tijdens de Klimaattop.

De meeste van de nieuwe doelen zijn deel van een pakket dat vice voorziter van de Europese Unie Frans Timmermans stelde, ‘maar dan een stuk ambitieuzer’. Volgens Stéphane Arditi, die namens het Europese Milieubureau een analyse maakte, is het milieu niet het enige voordeel voor recyclen. “Er worden ook veel banen mee gecreeerd en het kost een stuk minder dan vuilnisbelten. Het is een gemiste kans als de wereld dit niet verder uit weet te werken.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren