'Farmaceutrische industrie profiteert van duurzame verpakkingen'

04.08.2015 | Branchenieuws | 913 keer bekeken

De farmaceutische industrie kan op de lange termijn voordeel hebben in de investering in duurzame verpakkingen. Ketensamenwerking en innovatieve materialen spelen daarbij een belangrijke rol.

Dat schrijft Ian Lifshitz, directeur duurzaamheid Noord-Amerika bij Asia Pulp and Paper (APP) in een ingezonden stuk op nieuwswebsite Canadian Packaging. De farmaceutische industrie kan volgens Lifshitz de milieudruk verminderen door meer te investeren in duurzame verpakkingen. Op de lange termijn betalen die investeringen zichzelf terug in de vorm van klanttevredenheid en lagere productiekosten. De strenge veiligheidseisen hoeven duurzame innovatie niet in de weg te staan. 

De hoeveelheid verpakkingsmateriaal verminderen is volgens Lifshitz de belangrijkste stap om de milieudruk te verminderen. Naast de duurzame voordelen, levert dit de industrie een directe kostenbesparing op. Ook het gebruik van innovatieve materialen is een oplossing. De sterkte van bepaalde materiaal maakt kleinere, lichtere verpakkingen mogelijk.  

Asia Pulp and Paper is een van de grootste papier- en verpakkingsspecialisten ter wereld. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren