Finat: 'Vraag naar etiketten in Europa groeit met 3 procent'

15.02.2017 | Branchenieuws | 752 keer bekeken
Finat: 'Vraag naar etiketten in Europa groeit met 3 procent'

Finat, internationale vereniging van etikettenproducenten, heeft een rapport naar buiten gebracht waarin zij voorspellen dat dit jaar de vraag naar etiketten in Europa met 3 procent groeit. De cijfers werden gepubliceerd in de zesde Finat Radar.  

In het rapport staat onder meer dat zelfklevende etiketten nog steeds een grote spelen in de markt. Ongeveer twee derde van de ondervraagde eindgebruikers gaf aan dit soort etiketten te gebruiken en heeft geen plannen om hier op korte termijn vanaf te stappen.  

Eén op de drie ondervraagden geeft aan dat zij de markt in Oost-Europa in de gaten houden. Daar hebben zij andere productiemethoden, vooral op het gebied van printen, vanwege de toenemende vraag naar kleinere oplagen, just in time-levering, meerdere versies en personalisatie. 

Duurzaamheid
Finat voorspelt dat duurzaamheid onder opdrachtgevers een grote rol gaat spelen, met name ten opzichte van de zelfklevende etiketten. De release liner waar zelfklevende etiketten op zitten, zijn een waardevolle reststroom, maar twee op de drie eindgebruikers recyclet deze niet en de helft weet niet eens dat dit mogelijk is.

Afbeelding: 06photo / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren